Stichting Behoud Odulphuskerk

Toren en omstreken... (deel 4 van 4)

Op zondag 2 juli 2023 heeft fotograaf René van der Horst vele foto's gemaakt van het oksaal, de gewelven, de torenkamer, de klokkenzolder en de omloop rond de toren (37 meter hoogte). Omdat het die zondag ook kermis was, verklaart dit de kermisattracties die op verschillende foto's te zien zijn. Hier de vierde en laatste serie. Veel kijkplezier gewenst!

Copyright foto's: René van der Horst

 

Het luik bovenin de torenkamer is bestemd om zo nodig de klokken te laten zakken. Zo'n zelfde luik zit in de vloer van de torenkamer. Om de klokken verder te laten zakken, zal eerst het orgel verplaatst moeten worden...

 

Het schip van de kerk, vanaf het oksaal. De vrouwelijke heiligen aan de pilaren links, de mannelijke rechts.

 

 

Let op de verschillende kleuren steen.

 

Het orgel van Vollebregt met links de speeltafel.  Elders op deze site is meer te lezen over het orgel. (Zie in het menu Historie -> Vollebregt-orgel).
 

Weer beneden. Zicht op de kerk vanaf het sierhek.

 

Het kerkportaal. De ramen boven de kerkdeuren (Alpha en Omega) zijn nog origineel. Let op het fraaie, zevenpuntige stergewelf. In het portaal is onder meer de grafsteen van het graf van zuster Liesbeth van Best (1430-1505) te zien. Meer over hetgeen er te zien is in het kerkportaal is op deze site te lezen onder Historie -> Rondgang door de kerk - uitgebreid.

 

Stichting Behoud Odulphuskerk, Best